TeemuVehkala

Ammattitrollit kimpussamme

  • Ammattitrollit kimpussamme
  • Ammattitrollit kimpussamme
  • Ammattitrollit kimpussamme

Olen kirjoitellut jo yli 15 v. monilla internetin keskustelufoorumeilla ja siirtyessäni kovemmin ns. poliittiseen aktivismiin törmäsin aika pian näihin internet-aikakautemme suurimpaan syöpään, ammattitrolleihin.

Mitä nämä ammattitrollit ovat ja mistä sellaisen tunnistaa?

Trolli sana tulee tästä rumasta peikosta, mutta internet-slangissa se tarkoittaa tällaista keskustelufoorumeiden keskusteluketjuihin paskojaa, jonka tarkoituksena on aina hyökätä jonkin internetissä kirjoittelevan toisinajattelijan kimppuun. Mutta ammattitrolli tekee tuota peitevirkansa puolesta ja mm. Suomen suojelupoliisi SUPO:n vuosittaiset turvallisuuspoliittiset määrärahat ovat kasvaneet jokavuosi ja he ovat myös itse ilmoittaneet viimeksi 2013 kesäkuussa, kuinka SUPO:n tulee pystyä valvomaan enemmän internettiä.

Obaman ent. neuvonantaja Cass Sunstein laati muutama vuosi sitten muistion, jossa hän tähdensi sitä kuinka tärkeää tällaiset ammattitrollit ovat internetissä. Koska heidän tulee siellä hyökätä määrätietoisesti juurikin mm. Yhdysvaltain hallinnolle kiusallisia poliittisia valtalittoja paljastavien kirjoittelijoiden kimppuun, sekä rikkoa asiallisen keskustelun henki.

Itse olen viimevuosina joutunut kohtaamaan yhden tällaisen niljakkeen, joka käyttää usein nimimerkkiä Cesium.

Se on vielä siitäkin mielenkiintoista, että Cesium on mm. atomikelloissa käytettävä alkuaine.

Niin tämä Cesium riehui ensimmäiset vuodet ja keskitti kaiken energiansa ydinaktivisti Arto Laurin kiusaamiseen. Mutta sitten kun Arto omien sanojensa mukaan bannattiin kaikilta mahdollisilta keskustelufoorumeilta, niin tämän jälkeen hän on hyökännyt minun kimppuun toistuvasti.

Hän käyttää jatkuvaa provosointitekniikkaa ja hänen tyypillisimmät provosoinnit ovat näitä "Kuvitteletko, että tuo hörhöilysi olisi jotain kansalaisaktivismia".

"Miksi valehtelet".

"Salaliittohörhöt kuvittelevat taas hieman liikaa".

Lauseet ovat kuin samojen kirjojen välistä jokaikinen kerta.

MuroBBS:n foorumilla mätkäistään sitten bannit, jos tämän aiheen ottaa esille. Mutta ammattitrollauksesta ei saa keskustella ollenkaan.

Iltalehden sekä MuroBBS:n keskustelufoorumilta näkee jokaisen rekisteröityneen käyttäjän/eli nimimerkin viestihistorian.

Cesiumin viestihistoria näyttää suurinpiirtein tältä, että hän spämmää päivittäin n. 10 viestiä eri keskusteluihin ja viestit ovat tätä samaa "hörhö, hörhö, hörhö, salaliittohörhö, salaliittohörhö, hörhö, hörhö, hörhö, salaliittohörhö, salaliittohörhö, hörhö, hörhö, hörhö, salaliittohörhö, salaliittohörhö, hörhö, hörhö, hörhö, salaliittohörhö, salaliittohörhö, hörhö, hörhö, hörhö, salaliittohörhö, salaliittohörhö, hörhö, hörhö, hörhö, salaliittohörhö, salaliittohörhö, hörhö, hörhö, hörhö, salaliittohörhö, salaliittohörhö, hörhö, hörhö, hörhö, salaliittohörhö, salaliittohörhö,"

Miten joku tavallinen ihminen jaksaisi tehdä tällaista päivästä toiseen? Pitää olla ruuvit päässä vähän liian löysällä muuten.

Tiede.fi keskustelufoorumeilla aikanaan monet kiinnittivät aikanaan huomiota siihen, että kuinka tällaiset ammattitrollit jaksoivat provosoida muita keskustelijoita ympäri yön.

Kaiken järjen mukaan jos nämä ammattitrollit löytävät aina ihan jokaiselle foorumille minne sinä kirjoitat, niin mikä estää heitä myös tulemasta riehumaan Facebookkiin.

Ainoa hyväpuoli facessa on se, että jos siellä joku tällainen niljake/ammattitrolli alkaa sinua ärsyttämään sekä provosoimaan, niin voit lisätä hänet estolistalle. Kun taas näissä enemmissä keskustelufoorumeissa tällaista ehkäisevää mahdollisuutta ei taas ole.

Toinen havainto näistä ammattitrolleista on myös se, että heidän provosointinsa tapahtuu aina julkisella puolella. Että he eivät ala yksityisviestien kautta hyökkäämään. Joten tässä on silloin kyse järjestelmällisestä mustamaalaamisesta, joka on kohdistettu aina näitä monia internetissä kirjoittelevia toisinajattelijoita vastaan. Koska nämä useat aiheet mm. USA:n ja NATO:n valtaliittojen paljastamiset jne. ovat myös Suomen SUPO:n mukaan turvallisuuspoliittinen uhka, jota täytyy sitten yrittää torjua verkossa. Joten pistetään sitten kaikenmaailman ammattitrollit hommiin, jotka virallisesti valvovat turvallisuusuhkia netissä.

Sitten saarnataan oikein iltapäivälehtiä myöten SUPO:lta, kuinka Suomen sisäinen vastarintaliike on pieni mutta vaarallinen. Matti ja Jari sekä Heikki kun eivät saisi radikalisoitua keskenään. Mutta mediassa heidät kaikki esitetään edelleen SUPO:n toimesta mm. muslimeina, jottei pääsisi syntymään liikaa kohua Suomen kansalaisten vakoilusta ja seurannasta.

Mutta itse en ole enää vuosikausiakaan enää jaksanut provosoitua tämän kyseisen ammattitrollin sekä muiden vastaavien nettihäiriköiden ammattihaukkumisesta ja nettihäiriköinnistä. Sillä työtäänhän nämä informaatiosodankäynnin paska/peitepoliisit tekevät loppupeleissä. Tai siis onhan näitä myös yksityisiäkin sektoreita, jotka tekevät samaa hommaa.

Mielestäni itse aihe on kuitenkin niin käsittämätöntä, että kuinka joillain nettihäiriköillä on diplomaattinen oikeus harjoittaa henkilökohtaisia kunnianloukkauksia päivästä toiseen, joutumatta siinä minkäänlaiseen henkilökohtaiseen vastuuseen. Kun niin kauan kuin tätä toimintaa harjoitetaan Suomen toisinajattelijoiden mustamaalaamiseen, niin siihen ei puututa edes poliisin toimesta.

Mutta tämä on valitettava tosiasia, että tämänpäivän Suomessa ja Eurostoliitossa toisinajattelijan oikeusturva on yhtäkuin lainsuojaton.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat