TeemuVehkala

Sijoittajien ahneus ajaa hyvinvointiyhteiskunnan tuhoon

  • Sijoittajien ahneus ajaa hyvinvointiyhteiskunnan tuhoon
  • Sijoittajien ahneus ajaa hyvinvointiyhteiskunnan tuhoon
  • Sijoittajien ahneus ajaa hyvinvointiyhteiskunnan tuhoon

Euroopassa on tällä hetkellä 4,1 miljoonaa koditonta ja yli 11 miljoonaa tyhjää asuntoa.

 

Suurin osa näistä tyhjillään osuvista asunnoista kuuluu sijoittajille, jotka pitävät niitä tyhjillään odotellen niiden arvonnousua.

 

Yli kolme miljoonaa asuntoa on tyhjillään Espanjassa, reilut kaksi miljoonaa Ranskassa ja Italiassa, melkein kaksi Saksassa.  

 

http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2014/02/24/euroopassa-on-4-miljoonaa-koditonta-ja-11-miljoonaa-tyhjaa-asuntoa/20142725/310?n=1

 

Mikä muu tällaiseen on ajanut kuin jatkuva lisääntyvä ahneus. Voitot on saatava ja ne revitään jokainen kerta jonkun työttömän tai köyhän työntekijän selkänahasta.

 

Yritykset ja suuryhtiöt vetävät voittoja sekä johtajansa käärivät bonukset, kun potkitaan tarpeeksi työntekijöitä ulos mm. tehtaista ja kilpailutetaan työpaikat siirtämällä ne jonnekin Aasialaisiin hikipajoihin. Tämä on sitä todellista nollakasvua Euroopan rikkaissa teollisuusmaissa.

 

Jos tuolla kadulla jaettaisiin tuhansia euroja rajaa ja kerrottaisiin, että jokaista tuhannen euron summaa vastaan, joku 100 Suomalaista keskiluokkaista duunaria menettäisi työpaikan. Niin kuinka monella olisi moraalia vetää rahat ns. omaan liiviin.

 

Tämä sijoittajien kasinotalous toimii kapitalismin keinoin ja siinä aina joku häviää ja toinen voittaa.

 

Raha on todellisuudessa vain energiaa ja kaikki nämä rahalla saatavat hyödykkeet ovat oikeasti jo valmiiksi olemassa. Mutta tämä kapitalistinen sairas talousjärjestelmä, joka tähtää jatkuvaan talouskasvuun on rakennettu täysin järjettömällä systeemillä. Missä rikkaat rikastuvat entistäkin enemmän vain köyhien kustannuksella.

 

Koko maailmantalouden resurssithan perustuvat velkaan ja jokainen liikkeellä oleva raha on todellisuudessa jonkun toisen velkaa. 

 

Pankit luovat sitten uutta rahaa tyhjästä ilmasta, eli esim. miljoonan euron valtionobligaatioissa Euroopan Keskuspankilla on todellisuudessa vain 10 % tuosta lainasummasta holveissaan ja luo luotonlaajennuksella 900 000 euroa tyhjästä ilmasta ja lainaa esim. Suomen valtiolle, että lieneekö enää yllätys miksi Euromaiden valtiot vain velkaantuvat Suomea myöten.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

En moittisi asuntosijoittajia, koska heidän ansiostaan köyhät saavat hyviä vuokra-asuntoja. Asuntosijoittaminen ainakin Suomessa on vaikea, riskialtis ja yleensä huonosti tuottava bisnes. (Saavat muuten turhaan odotella niiden tyhjien asuntojen hinnannousuja.) Pankit on rosvoja, koska yllyttävät köyhät ostamaan ylikalliita omistusasuntoja lainarahalla. Asunottomuus puolestaan on valtion vika.

Jouni Nordman

Ahneet politikot aiheuttavat tämän ongelman, sillä hehän ovat vastuussa kaavoittamisesta, jolloin he myös määrittelevät millaisia asuntoja rakennetaan.

Toimituksen poiminnat