TeemuVehkala

Kaikki blogit puheenaiheesta Valehtelu

Vale, vale, vale

Milloin valehtelulle asetetaan joku raja? En oo ikinä tollasta kirjottanut, ei oo mun tekstejä, by the way koulutuksenikin olen valehdellut.... Kyllä. Kyse on tuoreesta demari kansanedustaja Hussein Al - Taeesta. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/92318724-0883-4f5f-bb76-16b104acd646 Ja se kamala möykky, mikä oli sisällä tuli nyt ulos. Täh? Se olisi siellä vieläkin, mikäli häntä ei olisi paljastettu. Kiitos Anter Yasa!

Valheiden seitti 4

Puheenvuoroon ilmestyi eilen kirjoitus, jossa esitetään selvä valhe. Olen aikaisemmin puuttunut Perussuomalaisten valehteluun, joka näyttäytyi yleisenä. Nyt on vuorossa Vihreitä edustava kirjoittaja. Totuudessa pysymättömyys ei katso puoluekantaa.

Kyseisen blogin laatija näyttää editoineen suurimman valheensa tekstiä itse kirjoituksessa, mutta jättäneensä sen kommentteihinsa. Kas tässä:

Suomalaista naiviutta käytetään hyväksi!

Viimeaikojen kummallisuudet ovat vähintäänkin huolestuttavia, jopa pelottavia.

Suomalaisen yhteiskunnan käsittämättömän suvaitsevuuden ja sinisilmäisyyden seuraamuksia, saamme tuon tuostakin todentaa. 

On selvää, että kansainvälistä tiedustelua ja 'myyräntyötä' tehdään koko ajan.

Vai, olenko väärässä?

On myöskin selvää, että suomalaista naivistista paradoksia hyödynnetään.

Meillä on selkeät poliiittiset asemoinnit, miten maahanmuuttoa ja turvapaikanhaku -hyväksikäyttöä vastustetaan ja toisaalta puolustetaan.

Sipilän- krooniset "luovun heti vallasta ja politiikasta" JOS..

Sipilä tipautti minut tänä aamuna kahvipöydästä ja nielaisin kahvini väärään kurkkuun. Halla-aho ja Sipilä olivat vaalikeskuskustelussa päässeet kiinni politiikan kuumaan perunaan eli maahanmuuttoon. Ei siinä sinänsä mitään, mutta Sipilän toistuvat puheet alkavat jo epäilyttämään, että olisko aika vakavemman diagnoosin, ja lääkärissä käynnin mahdollisesti  olevan aiheellisen (dementiaa)?.

Valehtelija hakee hyötyä itselleen

Kehu silloin, kun on aihetta, älä muulloin.
 
Aihetta aitoon kehumiseen on kuitenkin aika usein koskien ihmisiä ja heidän tekemistään ja yrittämistään.  (ˆ‿ˆ)
 
 
Koko ajan kehumista harrastava ja viljelevä ihminen on vilpillisen oloinen, epäuskottava ja epäaito.
 
 
Jenkeissä kehutaan kaikkea koko ajan, vaikka sillä tai se ei tarkoiteta mitään. Ei kiitos tätä kulttuuria enää yhtään enempää Suomeen!

 
 

Aivomme valehtelevat meille

Aivomme ovat valehtelun asiantuntijoita, ne huijaavat jopa itseään ajattelemalla, että se mihin ne uskovat on totta. Ja tämän ne tekevät niin taitavasti, ettemme sitä itse havaitse tai tiedosta.

Alla muutamia esimerkkejä siitä, kuinka alitajunta vaikuttaa käyttäytymiseen ilman tietoisuutta.

Ilmastonmuutosvaalit...Ydinvoima

Ajattelin ensin ettei minun tarvitse kirjoittaa tätä, koska asia mistä puhun on niin itsestään selvä ja vaatii vain matematiikkaa, fysiikkaa ja googlea. Mutta sitten silmiini osui Ressun lukion vaalipaneeli, jossa nuorille syötettiin semmoista pajunköyttä, että siiihen täytyy puuttua. 
Kyllä noilla puheilla varmaan äänestäjiä saa, mutta millä hinnalla? Mikä on soopanpuhujien vastuu nuorista ja seuraavista sukupolvista?
https://www.mtvuutiset.fi/video/prog1041327
Kohdalta 20min noin.

Vaalit lähestyvät ja valehtelu saa yhä moninaisempia muotoja

Vaalit lähestyvät ja äänestäjiä taas kosiskellaan mitä ihmeellisimmillä lupauksilla. Poliitikot yrittävät säilyttää yhteenkuuluvuuden illuusiota useiden erilaisten ihmisten kanssa samaan aikaan. He lupailevat jokaisen äänestäjän tarpeisiin sopivaa höttöä, usein ilman todellisuusperää. Ja tämä sama sirkus toistuu vaaleista aina seuraaviin vaaleihin; poliitikot antavat vaalilupauksiaan ja me uskomme niihin, vaikka vaalien jälkeen vaalilupaukset unohdetaan yleensä saman tien ja takinkääntö alkaa.

"Susi lammasten vaatteissa" ottaa päivän politiikassa ensin omat edut.

Ilmastonmuutos, tuulivoima, oma etu, korruptio, manipulaatio jne.. - Kaikki keinot politiikassa ovat käytössä bisneksen hyväksyttävyyden edistämisessä. Yhteiskunnan edun mukainen politiikka on taakse jäänyttä elämää, nykyään kaikki on hurskastelua, hyvillä lupauksilla tehdään oman edun mukaista bisnestä. Saavutettu vaalikausi on aikaa hoitaa oma henkilökohtainen talous kuntoon, niin se hoidetaan ja kaikki muu jää sivuosaan. Hyviä esimerkkejä on saatu lain laatijoiden toimesta rasittamaan veronmaksajan, ja kuluttajan osaa esim. paskalaki, valtion sähkölinjat sijoittajalle, jne.

Valehtelu ja väärä vala

”Valhe on lausunto, jota tarkoituksellisesti käytetään petollisesti.  Valheiden välittämisen käytäntöä kutsutaan valheeksi, ja henkilö, joka välittää valhetta, voidaan kutsua valehtelijaksi.

Valehtelussa voidaan käyttää palvelemaan erilaisia instrumentaalisia, ihmissuhteita tai psykologisia toimintoja niille, jotka käyttävät niitä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä